Gunilla får tio investeringsförfrågningar i veckan

GunillaWeb

Zaz, Turkiet. Året är 1976. Gunilla är tre år gammal och har tillsammans med sin familj och släkt samlats för att fira hennes mammas kusins bröllop.

Det som var tänkt att vara fest, glädje och himmel förvandlas på ett par sekunder till ett rent helvete. In i kyrkan stormar fem beväpnade män med ett enda mål på sin agenda – att röva bort den vackra bruden. Gunillas mamma ställer sig i vägen och berättar att hon vägrar låta dem ta flickan. Fem skott avlossas, alla träffar. Mamman faller ihop. En kvinna från den syrianska minoriteten hade satt sig upp mot en grupp muslimska män, en aktion som inte tolererades. Gunillas pappa förstod att familjen där och då måste lämna allt de äger och fly landet. Han lyckades övertala en man att via Österrike köra den tolv personer stora familjen till Tyskland, där pappan hade släktingar och mamman kunde få vård.
Mot alla odds överlevde hon.
– Händelsen med mamma påverkade mig så klart starkt på många sätt. Med tanke på min bakgrund och uppväxt är det inte mycket som får mig på fall idag. Jag gnäller sällan, biter alltid ihop och kämpar på samt försöker alltid att se positivt på allt, även under motgångar, säger Gunilla.

Läs mera på http://thescholar.se/2016/02/karriar/gunilla-von-platen-jag-far-kanske-tio-investeringsforfragningar-i-veckan/